- 1 + 1/2 hrnku cukru krystal nebo krupice
- 1 hrnek řepkového oleje
- 3 vejce
- 2 hrnky hladké mouky
- 2 lžičky skořice
- 1 lžička vanilkového aroma
- 1 lžička jedlé sody
- 1/2 lžičky soli
- 5 středně velkých mrkví
- 20 g loupaných mandlí
Na polevu:
- 400 g čisté lučiny
- 50 g změklého másla
- 2 lžíce mléka
- 1 lžička vanilkového aroma
- 100-150 g moučkového cukru (dle chuti)
- vše v míse smícháme
Postup:
Nejprve oloupeme a nastrouháme mrkev a dáme do misky. Mandle v robotu rozsekáme a dáme také do misky. Do velké mísy dáme cukr, olej a vejce. Ušleháme mixérem do pěny. Poté přidáme mouku, jedlou sodu, skořici, vanilkové aroma a sůl. Mixérem směs promícháme. Do směsi zamícháme mrkev a mandle. Těsto naléváme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 175 °C 27 minut a poté ještě 13 minut dopékáme při 150 °C. Když koláč vychladne, potřeme jej polevou. Koláč je dobré skladovat v chladu.
Žádné komentáře:
Okomentovat