18. září 2016

Mrkvový koláč (carrot cake)

Ingredience:

  • 1 + 1/2 hrnku cukru krystal nebo krupice
  • 1 hrnek řepkového oleje
  • 3 vejce
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 2 lžičky skořice
  • 1 lžička vanilkového aroma
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 5 středně velkých mrkví
  • 20 g loupaných mandlí
Na polevu:
  • 400 g čisté lučiny
  • 50 g změklého másla
  • 2 lžíce mléka
  • 1 lžička vanilkového aroma
  • 100-150 g moučkového cukru (dle chuti)
  • vše v míse smícháme
Postup:
Nejprve oloupeme a nastrouháme mrkev a dáme do misky. Mandle v robotu rozsekáme a dáme také do misky. Do velké mísy dáme cukr, olej a vejce. Ušleháme mixérem do pěny. Poté přidáme mouku, jedlou sodu, skořici, vanilkové aroma a sůl. Mixérem směs promícháme. Do směsi zamícháme mrkev a mandle. Těsto naléváme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 175 °C 27 minut a poté ještě 13 minut dopékáme při 150 °C. Když koláč vychladne, potřeme jej polevou. Koláč je dobré skladovat v chladu.

Foto:



Žádné komentáře:

Okomentovat