- 2 kuřecí zadní čtvrtky
- 1 cibule
- 4 žampióny
- 1 kelímek sladké smetany
- 1 lžička soli
- 1 lžička drceného kmínu
- 3 lžíce hladké mouky
- 6-8 lžic řepkového oleje
- 200 ml vody
Postup:
Kuřecí maso dáme do vody a vaříme pod pokličkou cca 30 minut do změknutí. V průběhu osolíme. Mezitím si nakrájíme oloupanou cibuli na kostičky. Opláchnuté žampiony rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Do hrnce dáme olej, zpěníme cibulku a přidáme žampióny. Orestujeme. Podlijeme kuřecím vývarem, přidáme sůl a kmín. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni cca 10 minut. Do hrnku dáme 200 ml vody a přidáme 3 lžíce hladké mouky. Řádně rozmícháme. K žampiónům přidáme trochu studené vody a přidáme rozmíchanou mouku ve vodě. Přivedeme k varu za stálého míchání. Jeli omáčka hustá, naředíme horkou vodou. Necháme 5 minut povařit a přilijeme smetanu. Prohřejeme. Měkké kuřecí maso vyndáme z hrnce a necháme vychladnout. Sundáme kůži. Z kostí obereme maso, které přidáme do omáčky.
Podáváme s knedlíkem, či těstovinami.
Foto:
Žádné komentáře:
Okomentovat