11. října 2016

Kuřecí zadní čtvrtky se žampiónovou omáčkou

Ingredience:

  • 2 kuřecí zadní čtvrtky
  • 1 cibule
  • 4 žampióny
  • 1 kelímek sladké smetany
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 6-8 lžic řepkového oleje
  • 200 ml vody
Postup:

Kuřecí maso dáme do vody a vaříme pod pokličkou cca 30 minut do změknutí. V průběhu osolíme. Mezitím si nakrájíme oloupanou cibuli na kostičky. Opláchnuté žampiony rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Do hrnce dáme olej, zpěníme cibulku a přidáme žampióny. Orestujeme. Podlijeme kuřecím vývarem, přidáme sůl a kmín. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni cca 10 minut.  Do hrnku dáme 200 ml vody a přidáme 3 lžíce hladké mouky. Řádně rozmícháme. K žampiónům přidáme trochu studené vody a přidáme rozmíchanou mouku ve vodě. Přivedeme k varu za stálého míchání. Jeli omáčka hustá, naředíme horkou vodou. Necháme 5 minut povařit a přilijeme smetanu. Prohřejeme. Měkké kuřecí maso vyndáme z hrnce a necháme vychladnout. Sundáme kůži. Z kostí obereme maso, které přidáme do omáčky. 
Podáváme s knedlíkem, či těstovinami.

Foto:




Žádné komentáře:

Okomentovat