5. listopadu 2016

Játrová omáčka

Ingredience:

  • 250 g jater
  • 1 cibule
  • 1 lžička kari
  • 1 lžička kmínu
  • 1/2 lžičky rozmarýnu
  • 2 lžičky majoránky
  • 1 lžička soli
  • 3 skleničky vody
  • 3 lžíce hladké mouky 
  • 3 vrchovaté lžičky bramborového škrobu
  • 1 kysaná smetana (200 g)
  • olej
Postup:

Do hrnce nalijeme olej, aby pokryl dno. Přidáme oloupanou a na kostičky nakrájenou cibuli. Osmahneme, až zesklovatí. Přidáme na kostky nakrájená játra, která orestujeme půl minuty až minutu. Zalijeme vodou, nasypeme kari, kmín, rozmarýn a majoránku. Dusíme 20-25 minut pod pokličkou do změknutí. Ve skleničce vodu rozmícháme hladkou mouku. Do hrnce nejprve vlijeme sklenku studené vody a po té vylijeme mouku s vodou, přivedeme k varu a přiléváme vodu do ideální hustoty omáčky. Krátce povaříme. Ponorným mixérem rozmixujeme játra, přidáme sklenku vody s rozmíchaným škrobem a rychle zamícháme. Jeli omáčka hustá, přidáme vodu. Nakonec osolíme a vmícháme kysanou smetanu. Omáčku již nevaříme. Podáváme s rýží nebo knedlíkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat