- 3 kuřecí řízky
- 1 cibule
- 3 lžíce vrchovaté hladké mouky
- 1 a 1/2 hrnku vody
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky nového koření
- 2 lžičky sladké (pálivé) papriky
- 1 kelímek sladké smetany
- olej
Postup:
Do hrnce nalijeme olej, aby pokryl dno. Přidáme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme na kostky nakrájené kuřecí řízky až zesklovatí cibule. Orestujeme maso doběla a pustí šťávu. Podlijeme vodou, přidáme sůl, sladkou nebo pálivou papriku a nové koření. Podusíme pod pokličkou 15 minut. Do hrnku vody rozmícháme mouku. Do hrnce nejdříve nalijeme půl hrnku studené vody a přidáme mouku s vodou a zamícháme, přivedeme k varu a průběžně doléváme vodu na ideální hustotu omáčky. Povaříme na mírném ohni 5 minut. Přidáme smetanu. Přivedeme k varu a omáčku vypneme. Podáváme s knedlíkem nebo rýží.
Foto:
Žádné komentáře:
Okomentovat