5. listopadu 2016

Kuřecí prsa na paprice

Ingredience:

  • 3 kuřecí řízky
  • 1 cibule
  • 3 lžíce vrchovaté hladké mouky
  • 1 a 1/2 hrnku vody
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky nového koření
  • 2 lžičky sladké (pálivé) papriky
  • 1 kelímek sladké smetany
  • olej

Postup:

Do hrnce nalijeme olej, aby pokryl dno. Přidáme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme na kostky nakrájené kuřecí řízky až zesklovatí cibule. Orestujeme maso doběla a pustí šťávu. Podlijeme vodou, přidáme sůl, sladkou nebo pálivou papriku a nové koření. Podusíme pod pokličkou 15 minut. Do hrnku vody rozmícháme mouku. Do hrnce nejdříve nalijeme půl hrnku studené vody a přidáme mouku s vodou a zamícháme, přivedeme k varu a průběžně doléváme vodu na ideální hustotu omáčky. Povaříme na mírném ohni 5 minut. Přidáme smetanu. Přivedeme k varu a omáčku vypneme. Podáváme s knedlíkem nebo rýží.

Foto:

Žádné komentáře:

Okomentovat