23. dubna 2017

Jarní nádivka

Ingredience:

  • 3 rohlíky
  • 3 vejce
  • 4 listy smetanky lékařské
  • 4 listy kontryhelu
  • 15-20 lístků libečku
  • pažitka
  • 2 mrkve
  • 2 jarní cibulky
  • mléko
  • sůl
  • pepř
Postup:

Rohlíky nakrájíme na kostičky a pokropíme rovnoměrně mlékem a promícháme. Rozklepneme vejce do mísy, přidáme lžičku soli a pepř a rozmícháme. Jarní cibulku a mrkev pokrájíme na kostičky stejně jako listy smetanky lékařské, kontryhelu a libečku. Pokrájíme pažitku. Vše nasypeme do mísy s rohlíky. Nakonec polijeme rozšlehaným vejcem a celé promícháme. Směs dáme do pekáčku a pečeme v troubě při 175°C 20-30 minut (záleží na troubě).

Poznámka:

Do jarní nádivky můžete dát jakékoli zelené bylinky, které máte po ruce. Často se přidává i petržel.

Foto:

Žádné komentáře:

Okomentovat