23. dubna 2017

Kynuté lívance

Ingredience:

  • 300 g hladké mouky
  • 500 ml mléka
  • 2 lžíce oleje
  • 10 g droždí
  • 20 g cukru krupice či krystal
  • 2 vejce
  • 2 lžíce rumu
  • špetka soli
Postup:

Do vlažného mléka (cca 200 ml) rozdrobíme droždí a přidáme cukr. Necháme vzejít kvásek. Do mísy si připravíme zbylé mléko, vejce, rum a sůl. Promícháme a postupně přimícháváme mouku. Potom vmícháme vykynutý kvásek a nakonec olej. Těsto necháme kynout cca 30 minut. Na pánvičce či lívanečníku smažíme lívance na tenké vrstvě oleje z obou stran dozlatova. Podáváme s cukrem a skořicí či mažeme marmeládou.

Foto:


Žádné komentáře:

Okomentovat