- čerstvé listy špenátu (cca 500 gramů)
- 1 středně velká cibule
- 2 lžíce másla
- 1 vejce
- 1/2 krabičky plnotučného tvarohu
- 1 hlavička čínského česneku
- sůl
Postup:
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Zpěníme ji na pánvi s rozpuštěným máslem. Přidáváme postupně listy špenátu a promícháváme, dokud se množství špenátu nezredukuje na polovinu. Rozklepneme vejce do skleničky. Rozmícháme s půl lžičkou solí a přidáme do špenátu.
Promícháme a povaříme 3-5 minut. Poté sundáme pánev z plotny a obsah přendáme do mísy. Tyčovým mixérem rozmixujeme špenátové listy. Do této směsi přidáváme postupně po lžících tvaroh a promícháváme, aby pomazánka nebyla moc řídká. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a dochutíme solí. Podáváme k jakémukoli pečivu.
Poznámka:
Lze použít i bílý jogurt místo tvarohu.
Foto:
Žádné komentáře:
Okomentovat