23. dubna 2017

Špenátová pomazánka

Ingredience:

  • čerstvé listy špenátu (cca 500 gramů)
  • 1 středně velká cibule
  • 2 lžíce másla
  • 1 vejce
  • 1/2 krabičky plnotučného tvarohu
  • 1 hlavička čínského česneku
  • sůl

Postup:

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Zpěníme ji na pánvi s rozpuštěným máslem. Přidáváme postupně listy špenátu a promícháváme, dokud se množství špenátu nezredukuje na polovinu. Rozklepneme vejce do skleničky. Rozmícháme s půl lžičkou solí a přidáme do špenátu.
Promícháme a povaříme 3-5 minut. Poté sundáme pánev z plotny a obsah přendáme do mísy. Tyčovým mixérem rozmixujeme špenátové listy. Do této směsi přidáváme postupně po lžících tvaroh a promícháváme, aby pomazánka nebyla moc řídká. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a dochutíme solí. Podáváme k jakémukoli pečivu.

Poznámka:

Lze použít i bílý jogurt místo tvarohu.

Foto:

Žádné komentáře:

Okomentovat