14. srpna 2016

Borůvkový koláč

Drobenka
  • 1 lžíce vanilkového cukru
  • 9 lžic hrubé mouky
  • 5 lžic cukru krystal
  • 3 lžíce másla
borůvky

Těsto
  • 120 g másla
  • 0,5 balíčku prášku do pečiva
  • 2 vejce
  • 10 lžic mléka
  • 300 g hrubé mouky
  • 140 g cukru
  • 1-2 lžičky citrónové kůry
Postup

Mouku, cukr, prášek do pečiva a citronová kůra se smíchá dohromady. poté přidáme vychladlé rozehřáté máslo, vejce a mléko a vše promícháme. Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Do vysypaného plechu rozetřeme těsto, posypeme borůvkami a poté posypeme drobenkou. Pečeme ve vyhřáté troubě o teplotě 180 C 20-30 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat