- jedna větší cuketa
- jedna větší cibule
- 10 lístků libečku
- 1/2 lžičky mletého nového koření
- 1/2 lžičky mletého muškátového květu
- 1/4 lžičky kurkumy
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička soli
- 2 lžičky majoránky
- 1 čínský česnek nebo 6 stroužků česneku
- 1 kelímek sladké smetany
- olej nebo tuk ze slaniny
Postup:
Do hrnce dáme 2 vrchovaté lžičky tuku získaného ze slaniny nebo 2 lžíce oleje, na oleji zpěníme cibulku nakrájenou na kostičky. Když cibulka zesklovatí, přidáme pokrájený libeček a na kostičky nakrájenou cuketu. Promícháme a podlijeme vodou. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni do změknutí cukety. Když voda ubývá, zalijeme smetanou. Když je cuketa měkká, rozmixujeme ji tyčovým mixérem a přidáme koření včetně česneku.
Omáčka se hodí k těstovinám a vepřovému masu.
Žádné komentáře:
Okomentovat