4. září 2016

Cuketová omáčka

Ingredience:
  • jedna větší cuketa
  • jedna větší cibule
  • 10 lístků libečku
  • 1/2 lžičky mletého nového koření
  • 1/2 lžičky mletého muškátového květu
  • 1/4 lžičky kurkumy
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička soli
  • 2 lžičky majoránky
  • 1 čínský česnek nebo 6 stroužků česneku
  • 1 kelímek sladké smetany
  • olej nebo tuk ze slaniny
Postup:
Do hrnce dáme 2 vrchovaté lžičky tuku získaného ze slaniny nebo 2 lžíce oleje, na oleji zpěníme cibulku nakrájenou na kostičky. Když cibulka zesklovatí, přidáme pokrájený libeček a na kostičky nakrájenou cuketu. Promícháme a podlijeme vodou. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni do změknutí cukety. Když voda ubývá, zalijeme smetanou. Když je cuketa měkká, rozmixujeme ji tyčovým mixérem a přidáme koření včetně česneku.  

Omáčka se hodí k těstovinám a vepřovému masu. 

Žádné komentáře:

Okomentovat