1. října 2016

Vepřové dušené maso s kysanou smetanou

Ingredience:
  • 400 g vepřové kýty nebo plece
  • 1 cibule
  • 2 menší mrkve
  • 2 lžičky sladké papriky
  • 6 kuliček nového koření
  • 1/2 lžičky rozmarýnu
  • 1/2 lžičky tymiánu
  • 1 lžička soli
  • 200 g kysané smetany
  • 4-6 lžic hladké mouky
Postup:

Cibuli a mrkev oloupeme a nakrájíme na kostičky. Do hrnce dáme 2 lžíce oleje a přidáme cibuli, kterou osmahneme až zesklovatí. Potom přidáme maso, které také osmahneme a poté zalijeme skleničkou vody. Přidáme mrkev, sůl a koření. Dusíme maso do měkka. Když je maso měkké, přidáme kysanou smetanu a zamícháme. Přidáme hladkou mouku, kterou rozmícháme a zároveň přilijeme studenou vodu, aby se mouka dobře rozmíchala a omáčka zahustila. Vody přidáme tolik, aby omáčka nebyla moc hustá, ale ani řídká. Tzn. mícháme ji do varu a kontrolujeme hustotu.
Jako příloha se hodí rýže nebo houskový knedlík.


Foto:

Žádné komentáře:

Okomentovat